Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
DEPORT-'56 Közlemény
  2007-02-25 18:37:21, vasárnap
 
 
DEPORT-'56 Közlemény

Az 56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága (DEPORT-'56) a kommunizmus áldozatainak emléknapján indokoltnak tartja összevetni az észtországi és a magyarországi helyzetet, különös tekintettel a szovjet megszálláshoz való viszonyulásra.

Mint köztudomású, az észt parlament jóváhagyta azt a törvényt, amelynek értelmében elbontanák a főváros, Tallin központjában lévő hősi szovjet emlékművet. Magyarországon pedig éppen aláírásgyűjtés folyik népszavazás kezdeményezésére, annak érdekében, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Budapest főváros felszabadításánál elesett szovjet katonák emlékének megörökítéséről szóló, 1945. évi IX. törvényt.

A fő különbség az, hogy Észtországban nem volt, és ma sincs olyan számottevő kollaboráns értelmiségi réteg, amely a megszállást hajlandó volna felszabadításként értelmezni. A DEPORT-'56 szerint a mai politikai krízis is ebből az eredendő bűnből vezethető le, amelynek megvallása és ezáltal korrekciója a rendszerváltáskor is elmaradt. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök igazmondáshoz való viszonya, és a Magyar Szocialista Párt puszta léte is ezen a hazugságon alapul.

A DEPORT-'56 szerint az érthető, hogy Horn Gyula egykori karhatalmista, majd egykori miniszterelnök - ami már önmagában abszurdum - nem lelkesedik egy ilyen népszavazásért. Az is belátható, hogy az MSZP igazából nem tud szabadulni kommunista utódpárt jellegétől, és még az úgynevezett "nép-nemzeti" irányzathoz tartózó országgyűlési képviselőinek sem engedélyezi az aláírást.

Az SZDSZ-től pedig már megszokhattuk, hogy nincs az az elvtelen kompromisszum, amit a hatalom megszerzése, vagy megtartása érdekében meg ne kötnének. Talán nem véletlen, hogy saját bevallásuk szerint is identitásválsággal küzdenek.

Kevésbé érthető a maradék MDF tartózkodása. Lassan meg kell szoknunk, hogy elnökük, Dávid Ibolya nem csak a labdarúgáshoz, de a Vörös Hadsereghez sem "ért".

A legkülönösebb azonban az önmagát antikommunistának tartó Fidesz vezetőinek kisstílű viszonyulása. A DEPORT-'56 számára szinte hihetetlen volt az a hír, hogy a Fidesz vezérkara ellenérzéssel viseltetik a folyamatban lévő népszavazási kezdeményezés iránt, mert az általuk kezdeményezett népszavazás riválisát véli felfedezni benne, és emiatt bojkottálja azt. A DEPORT-'56 nem tehet arról, hogy jelenleg övé az egyetlen érvényes népszavazási kezdeményezés, és alkalomadtán bárkinek szívesen segít. Mit szólna ahhoz Orbán Viktor, ha a DEPORT-'56 azért vonná vissza a Kossuth tér lezárását támadó bírósági keresetét, nehogy az jól jöjjön a kordonbontást végző Fidesznek?

A DEPORT-'56 köszönettel tartozik a Magyarok Világszövetségének az aláírásgyűjtésben végzett áldozatos munkájáért, továbbá annak a mintegy százharmincezer állampolgárnak, akik eddig támogatólag aláírták az íveket. Külön köszönet többek között:
- Szűrös Mátyásnak, az MSZMP KB egykori titkárának, volt moszkvai nagykövetnek, aki ideiglenes köztársasági elnökként 1989. október 23-án kikiáltotta a köztársaságot, és aki az elsők között adta nevét a kezdeményezéshez,
- Wittner Máriának, 56-os halálraítéltnek, Révész Máriusznak és más Fidesz-frakció tagoknak, valamint Lezsák Sándornak, dr. Kelemen Andrásnak és más egykori mdf-es, jelenleg fideszes képviselőknek, akik vagy nem tudtak a bojkottról, vagy szembeszálltak azzal,
- dr. Salamon Lászlónak és más kdnp-s képviselőknek,
- dr. Papp Lajos szívsebész professzornak, Kiss Dénes nyelvész professzornak, a Magyar Művészeti Akadémia tagjának, Hegedűs Lóránt lelkésznek és más neves értelmiségieknek.

A DEPORT-'56 úgy véli, hogy a szóban forgó népszavazási kezdeményezéshez való viszonyulás - hasonlóan a kettős állampolgárságról szóló, szégyenteljes emlékű népszavazáshoz - mintegy lakmuszpapírként jelzi az úgynevezett "politikai elitünk" siralmas állapotát, legyen szó kormánypártról vagy ellenzékről, ellentétben az észtországi, valóban létező politikai elittel. A DEPORT-'56 szerint ezzel is szembesülnünk kell a kommunizmus áldozatainak emléknapján.

Budapest, 2007. február 25.

dr. Szerdahelyi Szabolcs
a DEPORT-'56 elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kezdeményezésére, kezdeményezéshez, értelmiségieknek, lakmuszpapírként, halálraítéltnek, százharmincezer, megörökítéséről, szembeszálltak, miniszterelnök, népszavazásért, kormánypártról, állampolgárnak, népszavazáshoz, magyarországon, kezdeményezett, aláírásgyűjtés, professzornak, szembesülnünk, kordonbontást, megszokhattuk, észtországban, köztársaságot, képviselőinek, országgyűlési, kezdeményezés, ellenérzéssel, kompromisszum, képviselőknek, legkülönösebb, labdarúgáshoz, megszálláshoz, viszonyulásra, szégyenteljes, igazmondáshoz, karhatalmista, magyarországi, 56-os Deportálások, kommunizmus áldozatainak, magyarországi helyzetet, szovjet megszálláshoz, észt parlament, megszállást hajlandó, eredendő bűnből, hazugságon alapul, ilyen népszavazásért, hatalom megszerzése, legkülönösebb azonban, önmagát antikommunistának, folyamatban lévő, általuk kezdeményezett, egyetlen érvényes, kordonbontást végző, Deportálások Tényfeltáró Bizottsága, Gyurcsány Ferenc, Magyar Szocialista Párt, Horn Gyula, Dávid Ibolya, Vörös Hadsereghez, Orbán Viktor, Magyarok Világszövetségének, Szűrös Mátyásnak, MSZMP KB, Wittner Máriának, Révész Máriusznak, Lezsák Sándornak, Kelemen Andrásnak, Salamon Lászlónak, Papp Lajos, Kiss Dénes, Magyar Művészeti Akadémia, Hegedűs Lóránt, Szerdahelyi Szabolcs,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Illyés Gyula - Milyen hamar.  Idő  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Őrizkednünk kell...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png csokor  Png csokor  Facebookon kaptam  Png fotel  Nevem  Kellemes délutánt kívánok  Erdőn  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Lóhere  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Png kislány  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Sokan azt tartják  Paul David Tripp Április 20  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Jó éjszakát  Szép estét  képre írva  A jó emberek mindig szépek mar...  A televizió nem a kultúrát kép...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png fotel  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Egy maradéktalanul uralt világ  Alázat  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Png virág  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Png fotel  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Egy bizonyos határt  Egy bizonyos határt  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Németh László tollából  Ágai Ágnes – Csendélet  Hazára minden embernek szükség...  Alázat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép estét kedves látogatóimna...  Csak a fogyatkozás látható  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szívem tiéd  Sokan azt tartják  Akarat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Szép estét kedves látogatóimna...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  képre írva  Png kislány  Bertolt Brecht -től idézet  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kövesd a cowboyt! 
Bejegyzés Címkék
56-os Deportálások, kommunizmus áldozatainak, magyarországi helyzetet, szovjet megszálláshoz, észt parlament, megszállást hajlandó, eredendő bűnből, hazugságon alapul, ilyen népszavazásért, hatalom megszerzése, legkülönösebb azonban, önmagát antikommunistának, folyamatban lévő, általuk kezdeményezett, egyetlen érvényes, kordonbontást végző, aláírásgyűjtésben végzett, mintegy százharmincezer, elsők között, szóban forgó, kettős állampolgárságról, kezdeményezésére, kezdeményezéshez, értelmiségieknek, lakmuszpapírként, halálraítéltnek, százharmincezer, megörökítéséről, szembeszálltak, miniszterelnök, népszavazásért, kormánypártról, állampolgárnak, népszavazáshoz, magyarországon, kezdeményezett, aláírásgyűjtés, professzornak, szembesülnünk, kordonbontást, megszokhattuk, észtországban, köztársaságot, képviselőinek, országgyűlési, kezdeményezés, ellenérzéssel, kompromisszum, képviselőknek, legkülönösebb, labdarúgáshoz, megszálláshoz, viszonyulásra, szégyenteljes, igazmondáshoz, karhatalmista, magyarországi, viszonyulása, népszavazási, áldozatainak, deportálások, központjában, köztársasági, országgyűlés, alkalomadtán, nagykövetnek, tartózkodása, engedélyezi, kommunizmus, bojkottálja, emléknapján, hadsereghez, indokoltnak, ellentétben, kikiáltotta, népszavazás, szocialista, tényfeltáró, értelmiségi, megszerzése, kollaboráns, észtországi, korrekciója, úgynevezett, tekintettel, folyamatban, támogatólag, szerdahelyi, ellenzékről, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.